26 Temmuz 2012 Perşembe

Herondale Boys



Jace
Sevgili Clary ;
Her şeye rağmen, bu yüzüğün sonsuza kadar kaybolduğu düşüncesine , seni sonsuza kadar bıraktığım düşüncesin de olduğu gibi katlanamıyorum. Seni terk etmek konusunda seçme hakkım olmadığını düşünürsen , en azından diğeri konusunda seçim yapabilirim. Sana aile yüzüğümüzü bırakıyorum çünkü onun üzerinde benden daha çok hakkın var.
Bunu güneş yükselirken yazıyorum. Senin göz kapaklarının arkasında , rüyalar içersindeyken , uyumuşken. Keşke ne düşündüğünü bilebilseydim. Kafasının içerisine girip , dünyayı senin gözlerinde görebilmek isterdim. Keşke senin beni gördüğün gibi kendimi görebilseydim. Ama belki de bunu istemiyorum. Belki bunu görürsem senin için Büyük Yalanın arkasına gizlediğim hislerim katlanılmaz olurdu. Zaten dayanamıyorum.
Ben sana aittim. Bana istediğin her şeyi yapabilirsin ve ben sana izin veririm.Benden her şeyi isteyebilirsin ve ben sadece seni mutlu etmek için her şeyimi yoluna sererim. Kalbim bana bu yaşadığım , hissettiğim en büyük his olduğunu söylüyor ama aklım yapamayacağın şeyi istemek ve almaman gereken şeyi istemek arasındaki farkı biliyor. Ve ben seni istememeliyim.
Bütün gece , ay gelip geçerken senin uyumanı seyrettim. Yüzünde beyaz , siyah gölgeler birbirini kovalarken seni seyrettim. Hayatımda hiç bu kadar güzel bir şey görmedim. Eğer her şey farklı olsaydı yaşayacağımız hayatı düşündüm. Sadece bu geceyi değil , eğer farklı bir hayatımız olsaydı seninle geçirebileceğim her geceyi düşündüm. Ama her şey farklı değil. , farklı bir hayatımız yok ve ben senin bana aşık olmanı sağlamak için tuzağa düşürdüğümü bilerek sana bakamıyorum bile.
Gerçeklerden biri de , kimse yüksek sesle söylemese de Valentine’i benden başka kimsenin durdurma şansı yok. Kimsenin ona yaklaşamayacağı kadar yakınına gelebilirim. Ona katılacağımı söylersen bana inanır. Sonunda bu yada şu şekilde bu iş bitecektir. Elimde Sebastian’nin izini sürebileceğim bir şey var. Onu babamın saklanma yerine kadar takip edebilirim. Ve bunu yapacağım. Sana yalan söyledim. Sadece bu akşam seninle olmak istiyorum dedim ama ben her akşam seninle olmak istiyorum. İşte bu yüzden bir korkak gibi pencereden kaçıyorum. Çünkü eğer sana bunları yüzüne söyleseydim , gidemezdim.
Eğer benden nefret edersen seni suçlamam. Keşke benden nefret etsen. Rüya görebildiğim bütün zamanlar da , rüyalarımda seni göreceğim.
- Jace.

Will
Tess, Tess, Tessa.
Senin adının melodisinden daha güzel bir ses var mı? Bunu yüksek sesle söylemek, kalbimin bir zil gibi çınlamasına neden oluyor. Hayal etmesi biraz garip –kalbin çınlaması-  fakat sen bana dokunduğun zaman, işte bu oluyor. Sanki kalbim göğsümün içinden çınlıyor, titremenin sesi tüm damarlarımı kaplıyor ve neşeyle kemiklerimi parçalıyor.
Neden bunları bu kitabın içine yazıyorum? Senin yüzünden. Ben bu kitabı aşağılarken sen bana ,bu kitabı, sevmeyi öğrettin. İkinci kez okuduğumda, açık bir zihin ve kalple, tamamıyla bir umutsuzluk ve Sydney Carton’a karşı bir kıskançlık hissettim.  Evet, Sydney, sevdiği kadının onu sevmesi gibi bir olasılığın olabileceğine dair hiçbir umudu olmamasına rağmen , en azından, ona aşkını söyleyebildi. En azından tutkusunu kanıtlamak için bir şeyler yapabildi. Bu bir şey ölmek olsa bile.
Eğer gerçekleşecek ölüm benimki olsaydı ,Tessa, sana gerçeği söyleme şansını yakalayabilmek için o  ölümü seçerdim. İşte bu yüzden Sydney’i kıskanıyorum. Özgür olduğu için.
Ve şimdi,sonunda, ben de özgürüm. Ve sana söyleyebilirim. Başına gelebilecek tehlikelerden korkmadan, kalbimde neler hissettiğimi söyleyebilirim.
Sen ruhumun son hayali değilsin.
Sen hayal etmeyi bırakamadığım ilk ve tek hayalsin.  Sen ruhumun ilk hayalisin, ve bu hayal ,umuyorum ki, bir ömür boyu sürecek başka hayalleri de getirecek. 
Nihayet tüm umutlarımla,
Will Herondale

  • Bazı erkekler kalbinizin yerinden oynamasına neden olabilir. Sadece kitaplarda olsalar bile.