31 Ağustos 2012 Cuma

Almak İstediğim Kitaplar

Şu an listem o kadar kabarık ki bir yerlerden 800 lira mirasım çıksa şu anlık isteklerimi karşılayabilir. Yok mu öyle biri?? İşte o yüzden listemi birazcık küçültmek zorunda kaldım. Yavaş yavaş tamamlayacağım yani.

İlk kitap DEX yayınlarından "Bana Dokunma" Farklı bir anlatıma sahip gibi görünüyor ve açıkçası Dex ne çıkarırsa alırım gibi geliyor bana :D

Konu ilginç görünüyor, bazı blogger arkadaşlarım biraz fazla romantik olduğunu düşünmüşlerdi, bakalım ben ne düşüneceğim :D


ALINDI!

Yine Dex'in çıkardığı bir kitap. Ruhsuz, yeni bir kitap olmasına rağmen çok ilgi uyandırdı nedense, insan merak etmiyor değil. Ayrıca konusu ilgimi çekiyor, kapağı da bir o kadar gösterişli. Gerçi kelebekleri sevmem ama kapağa yakıştıklarını itiraf etmeliyim :D 


ALINDI!






Artemis'ten çıkacak kitap. Eski serilerini bitirmeden sürekli yeni seriler alıyorlar ve onların da sonunu getirmiyorlar. Tamam cidden çok beğenilen kitapları çıkarıyorlar ama bu kadar uzun aralıklarla çıkarıp bizi üzeceklerine hiç çıkarmasınlar. Neyse bu kadar sitem yeter, yine de en çok sevdiğim serilerden çoğu Artemis'ten çıktı hakkını yemeyelim.

Uyumsuz'u bu kadar merak etmemin nedeni distopya türünde bir kitap olması, hep ilgimi çekmişlerdir. Umarım beklentilerimi karşılar.

ALINDI!



Tuzak, Dönüşüm serisinin 4. kitabı. İlk çıktığında bu seri nedense bir türlü ilgimi çekmemişti. Kediler mi, yapmayın lütfen şeklindeydi tepkilerim. Ta ki ilk kitabını elime alır almaz bitirdiğim ana kadar. Yazarın yazım tarzını seviyorum. Ve ilk üç kitabın bizi diğer kitaplarına hazırladığını duyduğum için bu kitabı ne kadar merak ediyorum tahmin edersiniz.


ALINDI!




Dex kitaplarına karşı bir zaafım var ama bu kitap konusu ile baştan 1-0 önde. Shakespeare eserlerinin yorumlanmış hallerini genelde beğeniyorum ve fantastik kurguyla birleştirdiklerini gördüğümde sepetime eklemeden duramadım.








Evrenin Ötesi romanının devamı olan kitabı da listeme koydum hemen. Gerçi pek hemen olmadı ama :D İlk kitabını beğenmiştim, hele konusu tam da aradığım şeydi. Gerçi genetik mühendisi olmak istememin de etkisi olabilir bunda. Ayrıca kitap kapakları bence çok güzel, hele bu kitap ilk kitapta anlatılan bir yeri anımsattı bana. Godspeedte neler oluyor merak ediyorum.







Düşüş serisinin son kitabını eklemeden olmazdı. Seride nedense beni kendine çeken bir şey var, ne olduğunu bilmiyorum ama kitaplarını okutturuyor. Belki gizemli şeyleri sevdiğimdendir. Çünkü tam olarak ne olduğunu 3. kitabında öğrenebilmiştik. En son okuduğum, yazarın sevgililer günü için çıkardığı Aşka Düşüş romanında karakterleri daha yakından tanıdığım için onlara daha çok ısındım. 


ALINDI!




Bu kitabı yazmayı nasıl unutmuşum aklım almıyor. Hemen düzenleyerek ekledim buraya. Bu yazarım kaleminden biraz rahatsız olmuştum ama gittikçe alışıyor insan. Ayrıca Cassel'i özleyeceğim. En gerçekçi karakterlerden biriydi kendisi. 




ALINDI!





-Kralkatili Güncesi 1,2 ALINDI!
-Parlak Gölgeler
-Yalanlar, Veba
-Koruyucu   ALINDI!
-Beni Asla Bırakma ALINDI!

Bunlar da listemde varlar ama üsttekiler önceliğim :D Şöyle bir bakıyorum da neredeyse hepsi fantastik. Bir de geçen gün kitapçım -burası küçük bir yer olduğu için pek kitapçı sayılmaz ama- kimse fantastik okumuyor diye öyle kitaplar getirmiyoruz demişti bana, olacak iş değil!

29 Ağustos 2012 Çarşamba

Jace!

Kitaplar hakkında yapılmış böyle şeyleri görünce dayanamıyorum. Hele ki bunlar Gölge avcıları ile ilgiliyse :D Aşık olduğum bir sürü hayal kahramanı var ve Jace bunlardan ilki ve benim için çok özel. Gerçi Will ile tahtı paylaşacak gibi duruyorlar. Cassandra bu çocuklara yapmadığını bırakmıyor ve de bizlere.


Bu çok hoşuma giden bir mektup gibi bir şey. Alec ve Magnus ilişkisini seviyorum ve Jace'in sürekli birilerine laf sokma huyundan nasibini alıyorlar :D

Kısaca Herondale erkeklerine karşı koyamıyorum :D

Alıntı


"Hepsi öyle söyler." 
Ağaç acı bir kahkaha atıyor. "Ardından büyüleri azalır.İnsanlar büyüdükçe hayalleri de güzellikleri gibi solup gider.Değişirler ve sonunda ne istediklerini anladıklarında onlar için çok geçtir.Bir daha geri dönemezler. Senin kaderin de bu mu olacak?"


Uzaktaki Tatlı Şey - Libba Bray


25 Ağustos 2012 Cumartesi

Uyumsuz!



Sonunda Artemis'ten çıkmasını beklediğimiz kitap internet sitelerinde satışa çıktı. Bir çok blogger arkadaşım kitabı orijinal dilinden okumuş ve çok güzel diyorlardı. Bir hayliyle merak etmiştim kitabı. Sırf bu yüzden İngilizcemi geliştireceğim, yoksa biz kendi yayın evlerimizi beklerken millet dünyayı okuyor! Neyse kısaca konusuna gelirsek direk alıntı yapıyorum;

Beatrice Priorın Chicagosunda toplum, her biri belli bir erdemi yaşatmaya adanmış beş topluluğa bölünmüş durumda. Dürüstlük, Fedakarlık, Cesurluk, Dostluk ve Bilgelik.
Her yıl, belli bir günde bütün on altı yaşındakiler, hayatlarının geri kalanında birlikte yaşayacakları grubu seçmek zorunda.
Beatrice, hem ailesiyle kalmak, hem de kendi benliğini bulmak istiyor ama ikisini birden seçemez.
Bu nedenle kendisi dahil, herkesi şaşırtan bir seçim yapıyor.
Genç yazar Veronica Roth heyecanlı seçimler, kalp kıran ihanetler, kan donduran sonuçlar ve beklenmedik aşklarla dolu karanlık bir geleceği anlatan gerilim serisinin ilk kitabıyla edebiyat sahnesine çıkıyor.

Çok merak uyandırıyor öyle değil mi?  Neyse kitap siparişi listeme hemen ekledim en yakın zamanda sipariş etmeyi düşünüyorum. Sizin de kitap hakkında düşünceleriniz neler?

23 Ağustos 2012 Perşembe

Ne izliyorum?





Aslında bu diziyi izlemeye 4 ay önce başlamıştım ama okuldaki yavaş internet yüzünden yarım bırakmak zorunda kalmıştım, sonra da unuttum diyebilirim. Az önce aklıma geldi ve kaldığım yerden devam edeyim diyorum. Bilim-kurgu dizisi sayılabilecek yapımın yaratıcısı Hereos dizisinin de yaratıcısı olan Tim Kring ve başrol oyuncusu da "24" dizisinden tanıdığım Kiefer Sutherland! Diziyi izlemek için alın size 3 neden :D

Konusu bana çok ilginç gelmişti, kısaca şöyle;

Başrol oyuncusu olan Martin Bohm'un karısı ölmüş, kendisi otistik oğluyla yaşıyor. Yani çocuk kendisine dokundurtmuyor ve hiç kimseyle konuşmamış. Jake -çocuğun adı- çok özel yeteneklere sahip, spoiler vermek istemediğimden buraları biraz eksik bırakıyorum. Bir gün babası aslında Jake'in iletişim kelimelerle değil sayılarla iletişim kurmaya çalıştığını fark ediyor ve ondan sonra Martin için sayıların şifresini çözme zamanı geliyor. Çok iyi anlatamadım ama ilk bölümü izlerseniz ne demek istediğimi anlarsınız zaten :D


bu da fragmanı, ben daha 4 bölüm izlememe rağmen diziyi beğendim. Siz de izleyip karar verebilirsiniz :D

Takas Yaptık Biz!

Bundan yaklaşın 1 hafta önce falan Kitap Ayracı blogunda takas vereceği kitapları paylaşmıştı, Görünce dayanamadım tabii hemen atladım olaya :D Araya bayram girmesiyle bir kaç gün bekledik ama değdi bence. Kargom gelince nasıl heyecanlandım anlatamam, hatta annem benden çok heyecanlanıp açmaya çalıştı paketi ama izin vermedim tabii ki :D O heyecana yenilmeden hemen gidip fotoğraf çektim.


Bu arkadaşımın bana yolladığı sevimli paket, kenarı aşınmış azıcık şekerlerim görünüyor :D Dedektif Kurukafa ve Sonsuz kitabını istemiştim. O bayramı da unutmayıp bana bayram şekeri de göndermiş, içinde çok sevimli bir not da vardı :D


İştee kitaplarım ve şekerlerim hepsi aynı karade! Her iki kitabı da bitirdim ve ikisi de güzel kitaplardı, takas yaptığım için çok mutluyum :D Çünkü bu takas bana sadece paketten çıkanları değil, çok güzel bir arkadaş da verdi. Hem bir ortak yönümüzü de keşfettik, Doctor Who! Her yerde bulunmuyor böylesi tabii :D

Kalan kitaplar burada, ben okumamış olsam onları da isterdim :D


Okumak istediklerim vol.1

Uzun zamandır hep fantastik tür okuyorum. Gerçi bunun nedeninin diğer kitapların beni birazcık sıkması da olabilir şimdi , bilemedim. Ama son günlerde her yerden duyduğum bana önerilen kitaplar yavaşça düşüncelerimin köşesine girmiş ve kemirmeye başlamışlar. 

İlk olarak aklımda Poulo Coelho - Veronika Ölmek İstiyor kitabı var. Aynı yazarın Simyacı adlı kitabını okumuştum ve yazarın tarzı hoşuma gitmişti. Yakın zamanda okurum umarım.

Listeme ilk eklediğim kitaplardan biri olan Anthony Burgess - Otomatik Portakal da aklıma yatanlardan. Kendisi ile o kadar çok duyum aldım ki filmini izlemedim desem bana demediğini bırakmayacak olanlar var :D Ama önce kitabını okumayı tercih ettiğimden bu eylemi sürekli erteliyorum.

Bir de Patrick Süskind - Koku kitabını okumak istiyorum. Filmini bir kaç yıl önce izlemiştim ve nedense çok etkilemişti beni. Daha sonraları kitabının olduğunu öğrendim, daha güzel diyorlar kitabına. Bakalım, okuyunca karar veririm :D

Daha okumak istediğim bir sürü kitap var, ilk olarak fantastik konulu olmayanları yazmak istedim. Okuduktan sonra hepsinin yorumunu yapmak istiyorum :D

19 Ağustos 2012 Pazar

Bu günlerde.

Heyecanla Kitap Ayracı ile yaptığımız takastan gelecek kitaplarımı bekliyorum! Şu an elimde hiç okuyacak kitap olmadığından biraz boş da hissetmiyorum değil. Artık okuduğum kitapları alıp baştan okuyorum. Dün gece Son Fedakarlık'ı okudum, yine üzülsem mi sevinsem mi bilemedim. Bir yanda gerçek aşk -bence öyle- bir yanda Adrian. Biilyorum zor seçim, değil mi? Bu gün ne yapacağım bilmiyorum, büyük ihtimalle Safkan'ı yeniden okurum çünkü cidden Seth'i özledim!