30 Mart 2013 Cumartesi

Konuşan Kitaplar ile Blog Turları II.Gün // Silüet by Andrea Cremer | Kitap Yorumu ve Alıntılar



Sürüsünü kontrol edebiliyor peki ya kalbini? Asla!

Pegasus'un yeni YA romanı bu sefer turumuza konuk oldu. Hayranlarının çok olduğu seri kurtadamları esas almış. İlk kurt adam kitabım aslında Alacakaranlık ama Dönüşüm serisi daha yakın buldum bu kitaba nedense. Ayrıca o seriye ilk itici gözüyle bakmıştım kedi mi kurt mu sevmem ben hayvanları diyerek ama bakmayın bana siz, bağımlısıyım şu an! 

Bu kitapta da Cremer başka bir dünya yaratmış neredeyse. Bekçilerden tutun gardiyanlara, dişi şeytanlardan hayaletlere kadar bir kaç tür vardı ama böyle hepsi bir araya sokuşturulmuş gibi değildi. Calla, bir Alfa kendi sürüsü var o bir Silüet. Onlar Gardiyan, Bekçilerin yardımcıları. Bekçilere hiç girmeyelim Arayıcılara bulaşmayalım bile. Mahkum sürüsünden Ren ile eşleşerek -evlenecekler- yeni sürü oluşturacaklar. Buna iş gözüyle bakıyor ama aslında ne zaman Ren'i görse hormonları yerinde durmuyor. Gerçi öyle güçlü ve kendinden emin birini görsem benim de durmaz. Gençlik işte :D Minik bir sorun var ki o da yeni bir insan ile tanışması, Shay. Ondan çok hoşlanıyor ama bir yanda da Ren var sürüsü var geleceği var. Daha da önemlisi aslında olduklarını düşündüğü şey değil mi? Öğrendikleri bütün dünyasını yıkacak mı yoksa dünyasının yıkılması için yalanlar mı duyuyor?

Aslında kitaptaki gizem unsurunu ve asi ruhu sevdim. Okunmaması gereken kitaplar, söylenen yalanlar, şüphe, bermuda aşk üçgeni. Bunlar olmazsa olmazı zaten YA romanlarının. Yine de Bekçiler acaba gerçekte ne, Arayıcılar kimin nesi neyin fesi, Shay kimsin nesin, ya Ren... Shay bir insan olarak Kurt adamları, dünyanın gerçek yüzünü öğrenirken hiç şaşırmaması garip gelmişti ama 0.5 Shadow Days kitabında buna alıştırılıyormuşuz. İnternetten indirip okuyabilirsiniz. Onun dışında Ren'i mi sevseem Shay'ı mı sevsem hala bilemedim, ikisi de ayrı benim gönlümde. 




ALINTILAR

Saç örgümü alarak elimde evirip çevirdim. "Kurtlar hakkında ne biliyorsun?"
"Daha büyük ve güçlü köpekler mi?" Kötü kötü baktığımı görünce benzi attı. "Üzgünüm. Bir şey bilmiyorum."

Başım dönüyordu ama kendimden geçmiş bir halde ona doğru yaslandım ve yanağımı omzuna koydum. O anda Ren'in görüntüsü beliriverdi. Kapının önünde gözleri bize kilitlenmiş bir halde duruyordu. Taştan yontulmuş gibi hareketsizdi. Shay'ın kollarından sıyrıldım. "Gösteri sona erdi sanırım." 

Huzursuz bir gülümsemeyle bana baktı. "Yapmamam gerektiği halde yapmış olduğun şeylerin listesine bunu da ekle. Bayağı uzun bir liste olmaya başladı."

"Sanırım listemi çıkarsam iyi olacak," dedim. "Görünüşe göre yasak eylemlere bir yenisini eklemek üzereyim."
"İşte benim kızım."
"Alfa."
"Her neyse."

Neden hep böyle olamıyordu ki? Sadece ikimiz. Bu sukuneti bölen kimse olmadan...
"Peki ya ondan sonrası? Birleşme ne olacak?" Sorusu göğsümün sancımasına neden oldu.

Uzunca bir süre ona bakakaldım ve sonra da başımı usulca salladım. Bryn'ı seviyordu. İşte aşk buydu ve böyle olmalıydı.




Yurt dışı kapakları bunlar. Bence bizim kapağımız çok güzel ama son ikisi sizce de çok korkunç değil mi, hoşuma gittiler :D


26 Mart 2013 Salı

Konuşan Kitaplar ile Blog Turları: Silüet - Andrea Cremer | Çekiliş



Konuşan Kitaplar ile Blog Turunun bir sonraki durağı
Pegasus Yayınlarından geçtiğimiz günlerde çıkan ve 2013'ün en çok beklenen kitaplarından biri olan, Andrea Cremer'dan "Silüet" 

Kurtların dünyasında, aşk dolu müthiş bir serüvene hazır mısınız?

Blog Turunumuzun sonunda 5 şanslı takipçimiz bu kitaba sahip olacak.
a Rafflecopter giveaway




TUR TAKVİMİ



29 Mart 2013

Yazar Tanıtım – Kitap Telvesi
Kitap Tanıtım – Kitap Aşığı
Ön Okuma ve Trailer – Kitap Sayfaları
Silüetten Önce - Tugcenin Kitaplığı

30 Mart 2013

Alıntılar – Kitap Avcısı ve Maria Puder Ölmedi
Kitap Çekilişi - Kitaplarım ve Ben
Film olsaydı Kimler Oynardı? – Küçük Kızın Büyük Kütüphanesi
Ya Sonra – Kördüğüm Hayaller
Kitap Yorumu – *9 Blog Birden


*Ve Unutmayın! Bu kitaba dair diğer etkinlikleri www.konusankitaplarileblogturu.wordpress.com  adresinden ve katılımcı bloglardan takip edebilirsiniz.

16 Mart 2013 Cumartesi

Almak İstediğim Kitaplar#2

Aslında böyle geleneksel bir post hazırlamayı düşünüyordum ama en son postumu aylar önce attığım için pek de geleneksel olamadı maalesef. Zaten sınava  bir hafta kaldığı için yoğun bir programım var o yüzden bloga çok da bakamıyorum, bunun için hepinizden özür dilerim.



Gördüğünüz üzre bu 9 kitabı almak istiyorum. Ha ne zaman okurum bilemem elimde hayli büyük bir kule var ama bunları alırsam önceliği bunlara vereceğim kesin.

1-Ölümcül Merhamet - Robin LaFevers: Aslında ilk gördüğümde dikkatimi çok da çekmemişti ama bloggerların yorumlarıyla okuma fikri filizlenmeye başladı. Evet, bloggerların yorumları çok önemli!

2-Sıcak Bedenler - Isaac Marion: Bunu zaten aylardır istiyorum hatta sipariş etmiştim baya önce ama stokta olmadığı için yollamamışlardı çok üzülmüştüm. Bu sefer alacağım ama! Keep calm and Love Zombies!

3-Yerkara - Brodi Aston: Daha alıntılarını okur okumaz bu kitabı istemiştim. Nasıl duygusal alıntılardı onlar, beni benden almışlardı resmen. En kısa zamanda elimde olması dileğiyle...

4- Tanrı - Jennifer L. Armentraout: Tek kelime SETH.

5- Eşleşme - Ally Condy: Tudem kitapları seviyorum nedense ve bu kitabın çıkması için en az 1 yıl beklediğimi düşünürsek listemde olması hiç de şaşırtıcı değil.

6- Büyü Ustası - Maria V. Snyder: Kapağı bu kadar çekici bir kitap az bulunur. Artık bayan modellerden gına gelmişti bu gözümüzü açtı. Tam bir gladyatör tipi yok mu sizce de?

7-Candor - Pam Bachorz: Distopya romanlarına bayıldığımı söylemiş miydim?

8-Karanlığa Doğru: Francis Knight: Aslında bu mu Arena Bir mi çok kararsız kaldım aama bunun konusunun daha özgün olduğunu düşünüyorum. Yine de Arena Bir hala aklımda...

9-Bildirge - Gemma Malley: Kapaktaki kelebek çok itici olsa da -bence- konusu nedeniyle almak istiyorum. Tudemden çıkan bu romanları çok seviyorum, Çirkinler serisini de çok sevmiştim mesela. Umarım beklentim boşa çıkmaz.

Şimdilik bu kadar ama tabii bir Kitap Avcısının avları asla son bulmaz!

15 Mart 2013 Cuma

Konuşan Kitaplar ile Blog Turu II:Gün Aşkın Kollarında - Julianna McLean || Kitap Yorumu+Farklı Bloglara Gezi


Konuşan Kitaplar ile Blog Turunun II.gününe hoş geldiniz baylar bayanlar. Blog arkadaşlarımla yine size harika bir tur hazırladık ve bu sefer ki kitabımız tarihi aşk romanı! Sevenleri çok bu türün, umarım bu turda bu kitap hakkında bilgi edinebilirsiniz.!

Tur takvimimiz ise şöyle;


14 Mart 2013 

Yazar Tanıtım – http://kitaptelvesi.blogspot.com  
Kitap Tanıtım – http://kitapsayfalarii.blogspot.com 

15 Mart 2013
Farklı Bloglara Gezi - http://gokkusagindakisonrenk.blogspot.com 
Film olsaydı – http://tugceninkitapligi.com 
Kitap Yorumu – *9 Blog Birden


Tarihi aşk romanı okumaya Judith McNaught Düşler Krallığı ile başlamıştım ve bayılmıştım. Sonra yazarın diğer kitaplarını da okudum, hepsi birbirinden güzel ama hep aynı ilerledikleri için sıkılmış bırakmıştım. Ondan sonra okuduğum kitap buydu.

İlk kitabını okumadım ama bu kitabın konusuna kısaca değinirsek, Amerika'daki sezonunu pek iyi geçiremeyen Clara, ablası gibi İngiltereye şansını denemeye gelir. Hem de ne geliş! İlk balosuna sansasyonel bir şekilde başlayan Clara için işler pek de istediği gibi gitmez. Çünkü orada tanıştığı maskeli ve çekici adamı aklından atamıyordur, bir de kim olduğunu bilse! Tabi öğrenmeden duramıyor kızımız, ve o adam tahmin edeceğiniz gibi esas oğlanımız oluyor yani Rawdon Markisi Seger Wolfe.

Clara, maceracı, atak ve dönemin şartlarına göre asi biri. kitabı ilginç kılan da bu sanırım. Çünkü bu tür kitaplar da kızlar genel de daha çekingen olup olup bitene kabul edilebilir gözüyle bakıyor. En azından benim okuduklarımda. Gerçi burada da esas kızımızın ne ise gerçekleşmesi biraz sinirimi bozdu. İstediğinin olmamasını da öğrenceksin kızım! Neyse, gerçek aşkı ve sevgiliyi arayan maceracı kızımın tanıştığı kişinin de normal olması beklenemez. Onun hakkında çok fazla bir şey yazıp spoiler vermeyeceğim ama kalbi kırık ve inanılmaz derece de çekici olduğunu bilin. Ah bir de şehvetli hem de nasıl!

Belki de henüz doğru kadınla tanışmamıştı, hepsi buydu. Tüm oğlanlar nihayetinde büyüyüp adam olurdu, öyle değil mi?

Kitap beklediğimin aksine cinselliği fazla olan bir kitaptı. Erotik değil o kadar ileri gitmemiş ama yine de film sahnelerinde öpürlerken kamera yukarı çıkar ve sahne değişir tipinde de değildi. Ayrıntılı olmasa da olayı anlatıyordu. Açıkçası beni rahatsız etmedi, sonuçta en başta Markiyi cinsellğine düşkün biri olarak tanıtarak okuyucuyu bu duruma hazırladığını düşünüyorum.


"Cenneti gördün mü?"
"Tanrım, evet."
 "Neye benziyordu?"
 "Sana."


Bu benim en sevdiğim ve kitabı okuma şevki veren alıntı. Romantik aşkları seviyorum!

Başka Bloglar Ne Demiş?



Seger , çapkın bir hergele iken Clara tutkulu bir macera düşkünü ve tabi bu özellikleri çiftimizi birbirine mıknatıs misali çekiveriyor.Sonrası ise aşkın harika bir örneği.

Kitapları gerçekten sevecek ve keyifli okuma saatleri geçireceksiniz. Hele ki aşk romanlarını seviyorsanız kaçırmayın derim. Yazarın dilini çok beğeniyorum, gerçekten tarihi aşk romanı sevenleri tatmin edecek bir dile sahip ve insan okurken zevk alıyor... Nasıl bittiğinin farkına varmıyor ve bittiğinde de keşke bitmesin diyor. 

Her zaman ne istediğini bilen kişileri sevmişimdir. Birbirlerini istediğini kabul eden çiftimizi de bu yüzden sevdim. Açık ve net


Türünün harika bir örneği.
Jo beverley


Zamanla olaylar garip bir hal almaya başladı -Clara oldukça masum ve herşeyin onun için ifade edilmesine ihtiyacı vardı- ve bu yine de alışılmışın dışındaydı.


Bu da 3. Kitabın kapağı


Ben pek beğendiğimi söyleyemeyeceğim, umarım Ephesus bu kitapta olduğu gibi daha güzel bir kapak çıkarır. Bu türün kapaklarını nedense pek beğenemiyorum ben, hep benzer oluyor.
















Katkılarından dolayı Ephesus Yayınlarına teşekkür ederizz!!


KONUŞAN KİTAPLAR ile BLOG TURLARI | AŞKIN KOLLARINDA by JULIANNE MACLEAN | ÇEKİLİŞ


Herkese merhabalar :)

Ephesus Yayınları'ndan çıkan "Aşkın Kollarında by Julianne MacLean" blog turumuzda sizin için inceleniyor, yorumlanıyor ve hediye ediliyor! :D

2 şanslı okuyucumuz bu kitabın sahibi olacak. ;)

Konuşan Kitaplar ile Blog Turu etkinlikleri çerçevesinde bu kitabı kazanmak için aşağıdaki rafflecopterla çekilişe katılabilirsiniz ya da detaylar için çekilişe ev sahipliği yapan Küçük Kızın Büyük Kütüphanesine buradan tıklayarakulaşabilir ve böylece çekilişe rafflecopter'sız katılabilirsiniz...

 
Ve Unutmayın! Bu kitaba dair diğer etkinlikleri www.konusankitaplarileblogturu.wordpress.com adresinden ve katılımcı bloglardan takip edebilirsiniz.

Tur Takvimi: 
14 Mart 2013 

Yazar Tanıtım – http://kitaptelvesi.blogspot.com  
Kitap Tanıtım – http://kitapsayfalarii.blogspot.com 
 
15 Mart 2013
 
Farklı Bloglara Gezi - http://gokkusagindakisonrenk.blogspot.com 
Film olsaydı – http://tugceninkitapligi.com 
Kitap Yorumu – *9 Blog Birden




a Rafflecopter giveaway

13 Mart 2013 Çarşamba

Tag : Kapak Avı

Vampirellanın Güncesi'nın başlattığı Kapak Avı Tag'i.



Kapakta vahşi bir hayvan (kurt, yarasa, kaplan, tarantula vs.)
Ejderha sayılır mı ki? Arka planda uçuşan ejderler var. Ejderin Aşkı - G.A Aiken Ya da Narnia Günlükleri Gümüş Sandalye - C.S Lewis Hem yılan hem aslan var!

Kapakta bir çiçek/bitki
Safkan - Jennifer L. Armentrout

Kapakta yakışıklı biri
Yoklar - Michael Grant. Nee bence o çocuk gayet sevimli!

Kapakta bir filmden kare ya da bir film afişi
Zindan Adası - Dennis Lehane

Kapakta doğa manzarası (deniz, göl, dağ vs.)
Kayalık. Vurgun - Lauren Kate 

Kapakta zor durumda biri (ağlıyor, düşüyor, kaçıyor vs.)
Neptün'ün Oğlu - Rick Riordan Percy kaçıyor!

Kapakta dövmeleri olan biri
Kara Saray - Melissa Marr 

Kapakta bir ulaşım aracı (araba, bisiklet, otobüs vs.)
Ateş Tahtı - Rick Riordan.

Kapakta bir kitap/kitaplık/kütüphane
Sineklerin Tanrısı - William Golding

Kapakta bir metropol (yüksek binalar, şehir merkezi vs.)
Benim için Öl - Amy Plum

Kapakta kan damlaları
Sonsuz Karanlık - Jeaniene Frost 

Kitaplığındaki en güzel 3 kapak
Düşüş - Lauren Kate
Uyumsuz - Veronica Roth
Hale - Alexandra Adornetto


Kitaplığındaki en kötü kapak
Sanırım bunun cevabı Buz Öpücük - Richelle Mead olacak.

3 Mart 2013 Pazar

Konuşan Kitaplar ile Blog Turları // Gülümse Anılara - Camille Noe Pagan | Kitap Yorumu ve Başka Bloglara Gezi




Gülümse anılara, çünkü bazen yapabileceğin tek şey odur.


Yeni blog turumuzun ikinci gününe hoş geldiniiz! Böyle açılış konuşması gibi oldu ama bşr bakıma da öyle sayılır. Neyse fazla uzatmadan sizi kitap yorumu ve başka bloglara gezi ile başbaşa bırakıyorum. Keyfini çıkarın.

Arka kapak yazısında da dediği gibi affetmeyi ve unutmayı esas alan bir öykü bu. Her zaman olduğu gibi yine Arkadya’nın tasarımlarının güzelliği ile başlayacağım. Gerek ayracı, gerek iç sayfaları gerek kapağı olsun özenle hazırlandığı belli olan kitaplar. Ama geçen gün dr’da gezerken fark ettim ki kitapların püsküllü ayraçları koparılmış öyle satılıyor. Çok şaşırdım bir o kadar da üzüldüm. Benim gibi ayraçları çok seven bir kitapseverin bundan mahrum kalması çok kötü olurdu.

Kısaca konusuna gelirsek, Marissa ve Julia liseden beri en yakın arkadaşlar, onların deyimiyle BFF. Bir arkadaşta aranacak tüm özellikler Juliada var Marissaya göre. İyi bir aile, iyi bir dinleyici, güzel alımlı ve arkadaş çevresi de geniş. Her arkadaşlıkta olduğu gibi bunda da baskın karakter var ve tahmin edersiniz ki bu Marissa değil. Güzel ve balerin olan Julia’nın trafik kazasıyla beyin hasarı geçirmesiyle başlıyor. Gerçekten de insanın beyninden zarar görmesi çok kötü bir şeyi bunu kitabı okudukça daha iyi anlıyorsunuz. Bazen hiç sorunu yokmuş gibi görünürken bazen en kolay kelimeleri ve davranışları unutabiliyor. Bazı şeyleri takıntı haline getirebiliyor Julia’da mor rengin takıntı olması gibi.

O gece yardıma muhtaç kişinin ben olmadığımı fark ettiğim geceydi. Gerçek şuydu ki benim ona ihtiyacım olduğu kadar Julia’nın da bana ihtiyacı vardı.

Kitap böyle heyecanlı heyecanlı neler olacak acaba beklentileriyle ilerlemiyor. Hayattan bir kesiti okuyorsunuz sanki, çok gerçekçi. Herkesin bir şeyler bulabileceğini düşünüyorum kitapta. Herkesin ilk aşkı vardır, yapmaktan gurur duymadığı hataları, acaba sorularıyla kalan beklentileri, üzerine almaktan kaçındığı sorumlulukları. Bu kitap öyle bir şey, hiç elinizden bırakmazsınız demiyorum, ama elinize aldığınızda size bir şeyler veren bitirdiğinizde hafif bir gülümseme ve bilmiş bir bakış atacağınız bir kitap. Ben kitapta Marissa kadar cesur olur muydum bilmiyorum mesela. Siz de okuyun, siz ne düşüneceksiniz bakalım.

“İnan bana, üzerinden atması en zor şey, fazla kiloların değil, başkalarının beklentilerinin ağırlığıdır.”

Başka bloglar ne demiş?

 “Sonunda kalıcı bir dostluk ve yaşamı taktir etmeyi öğrenmek hakkında bir hikaye.”
Contemporary Literature

“Sonuçta Gülümse Anılara, kendinize karşı dürüst olurken aynı zamanda arkadaş olmanın hikayesi.”
The Well-Read Wife

“Camille Noe Pagan’ın bu eseri, okuyucuları kalp ağrısı ve acıdan oluşan bir okyanusa alıp götürecek.”
New York Journal of Books
                                                                                                    
Aile bağları, dostluk, aşk, pişmanlık, özgüven.. Yazar bütün duyguları çok güzel bir şekilde harmanlamış ve ortaya harika bir roman çıkarmış.
Kalbi Kitapla Atan Çocuk

Gülümse Anılara, bizi içine alacak ilginç konusuyla dostluk hikayelerini seven okuyucuların ilgisini çekecek bir roman.
Library Journal

Bizim arkadaşlık ilişkilerimize göre farklı , anlatım hafif ve uçar gider bir kitap. Ama yinede okuması güzeldi. Tavsiye ederim.
Oku Yorum Yorum Oku


İşte Tur Takvimimiz!

2 Mart 2013 

Yazar Tanıtım - http://kitaptelvesi.blogspot.com 
Kitap Tanıtım - http://kitapsayfalarii.blogspot.com
Ön Okuma - http://kordugumhayaller.blogspot.com 
Trailer - http://kordugumhayaller.blogspot.com
Kitap Çekilişi - http://kitapasigi.blogspot.com 

3 Mart 2013

Alıntılar - http://asabibakire.blogspot.com ve http://kahvekokulukitap.blogspot.com
Yazar Söyleşi - http://tugceninkitapligi.com 
Farklı Bloglara Gezi - http://gokkusagindakisonrenk.blogspot.com 
Film olsaydı - http://tarihiaskromani.blogspot.com
Ya Sonra - http://tarihiaskromani.blogspot.com 
Kitap Yorumu - *9 Blog Birden 
*9 Blog'un yorumlarını bir arada http://konusankitaplarileblogturu.wordpress.com adresinde bulabilirsiniz...