23 Mayıs 2013 Perşembe

Konuşan Kitaplar İle Blog Turları - Ejderin Arzusu by G.A AIKEN || Kitap Yorumu




Merhaba tur takipçilerim, izleyicilerim ve rastgele gelenler. Blog turumuzun son gününe geldik. Kitabı yorumlayacağım ve yeni blog turlarında görüşeceğiz. E o zaman yazmaya başlasam iyi olur :D 


"Mızıldanmayı kes küçük kardeş. Bu hayatta, seni eninde sonunda perişan edecek kadınlar bulmak için gereğinden fazla vaktin olacak."


Peki Ya Öncesi bölümünde anlattığım kitabın devamı gibi. Her kitapta yeni bir kardeşi anlatıyor. Bu kitapta göreceğimiz Kudretli Briec hem güçlü bir o kadar fa kibirli biri. Bütün kadınların onunla olmak için sıraya girdiğini düşünüyor, çok da haksız değildi aslında, Talaith ile karşılaşana kadar. Talaith bir cadı, hem de seçilmiş. Daha fazlası spoiler olur. Köyünde cadı olduğu için yakılmaktan bir ejderha tarafından kurtarılınca e haliyle hayatı biraz değişiyor. Bu ejderha kibirli ve kendini beğenmiş ise. Öyle ki hissettiği duygulara inanamayıp benim duygularım var nasıl olabilir diye feryat edecek kadar. Kitap bana ilk kitabın verdiği tadı vermedi. Sanki kadın kendini tekrar etmiş gibiydi. Tabii arada Annwyl ve Ferghaus çiftini görmek kitaba güzellik katmadı değil. Annwyl gördüğüm en güçlü dişilerden, boşuna Kanlı Kraliçe demiyorlar. Talaith ona göre daha feminen, kadınsı. Yine de kitabın komik olduğunu söylemeliyim. Kavga ederken sürekli argo kullanmaları biraz rahatsız etse de okurken güldüğünü yerler çoğunluktaydı. 


"Dokun ona."
"Aslında parmaklarımı elime bağlı olarak seviyorum."
"Tamam. Boynuzlarıma dokunmaya ne dersin?"
"Şey, bu konuşma korkunç bir şekilde yanlış gidiyor."



20 Mayıs 2013 Pazartesi

Konuşan Kitaplar ile Blog Turları : Ejderin Arzusu by G.A AİKEN || Peki Ya Öncesi

Konuşan kitaplar ile blog turlarına hoş geldiniz! Bugün peki ta öncesi ile karşınızdayım.



Ejderhaların ateşiyle siz de yanacaksınız!


İlk kitapta lakabıyla korkulan Kanlı Annwyl ile karşılaşmıştık. Tabii ki bir ölümle karşı karşıyaydı her zamanki gibi. Tek fark bir ejderha'nın mağazasının önündeydi ve doğal olarak kurtarılıyor. Tabii ki kızımız öyle bir pullu yaratıktan korkacak bir iç değil, çok değil. Fearghus adından da belli, sessiz korkunç bir ejder ama sonuçta bir erkek.  yüzden kadınlara karşı bir zaafı var. Bizim ejderlerimiz hem insan hem de pullu formda oluyor. Kızımız uzun süre gark etmiyor bunu ikisiyle de takılıyor falan, eh gerisini tahmin edersiniz :) kitabın bir bölümü daha var o da Fearghus'un annesi ve babasının tanışmasını anlatıyor. Size o kısımları anlatamıyorum, kendiniz okuyup görmelisiniz. Yazarın kitaplarının bağımlılık yaptığını söylemeliyim. Güçlü kadın karakterler okumayı seviyorsanız :D






18 Mayıs 2013 Cumartesi

Cumartesi İlk 10: Yazın Okumayı Planladığın Kitaplar




Cumartesi İlk 10 etkinliklerine sonunda katılabildim! Hep bir aksilik çıkıyordu katılamıyordum, ama bu sefer aksiliklere boyun eğmeyeceğim! Öhöm, yazın okumak istediklerimi 10 kitaba nasıl indireceğim bilmiyorum. Bu yaz, lise de biteceği için tam bir ev kuşu olarak kendimi dizilere ve kitaplara vermeyi planlıyorum.

 1. Yerkara - Brody Ashton
Zamanında alıntılarına bayılmıştım, alıp okumazsam o yaz geçmez benim için.

2. Gölgeler - Ilsa J. Black
Bu kitaba başlamıştım ben ilk çıktığında ama ilk kitabını baya unuttuğum için devam etmemiştim. Yazın seriyi baştan okuyayım diyorum.

3. Bir Milyon Güneş - Beth Revis
Bilim-kurgu tarzı romanlara bayılıyorum. İkinci kitap çıkalı çok olmasına rağmen hala okuyamadıklarımdan.

4. En Karanlık Gece - Gena Showalter
Bu kadının kitaplarına bayılıyorlar. Ayrıca konusu da çok hoşuma gitti. Başlayacağım serilerden.

5. Yalanlar - Michael Grant
İlk iki kitabından sonra hala bunu okumadığıma inanamıyorum! Hemen gidip alacağım sanırım. Drake, fanus, güçler... Hepsini özledim!

6. Gregor ve Gri Kehanet - Suzanna Collins
Yazarın yazım tarzı hoşuma gidiyor, zaten bu tazr fantastikleri de seviyorum.

7. Athena'nın İşareti - Rick Riordan
Hala okuyamadım! Koskoca gemi Roma kampına gelince ne oldu, ne işareti, kehanetin sonu ne olacak, Percy! Hepsi okumam için bekliyorlar

8. Suçlu Sevkler - Laurell K. Hamilton
O kadar kitap yazıp da bunu yazmazsan kendimde utanırım. Para biriktirip bütün serisini bir anda almayı düşündüğüm için bu kadar beklettim bu seriyi.

9. Eragon - Christoper Paolini
Ejderhaları sevdiğimi söylemiş miydim? Kim onlardan biriyle yaşamak istemez ki?

10. Ölüm Bir Varmış Bir Yokmuş - José Saramago
Ölüm görevlerinden vazgeçiyor ve herkes ölümsüz oluyor, nasıl ya? İşte öyle bir kitap. Bir çekilişte görür görmez adına vurulmuştum. Okuma listemde olması şart.

14 Mayıs 2013 Salı

Konuşan Kitaplar ile Blog Turları - Nerdesin Bernadette by Maria Sample || Kitap Yorumu



Merhaba izleyicilerim, arada girip bakanlar ve ilk defa siteye gelmiş olanlar! Geç yazdığım için sizden özür dilemekle başlayacağım, sağlık konusunda sorunluyum da biraz. Biz beni bırakalım da turumuzun bu gün ki ayağına gelelim.

Nerdesin Bernadette için söyleyebileceğim ilk şey ilginç olur. İkince şey ise vay canına. Başlarda yazım tarzı nedeniyle bayağı yadırgamıştım. Sürekli mektuplardan ve e-postalardan olayları anlatması, arada konuşmaların girmesi falan kafamı karıştırıp sinirimi bozmuştu. Ama ben ne yaptım? O sinirbozuculuk duygusuna yenilmedim, ve devam ettim. Hah, haklıymışım da, cidden ilginç bir kitapla karşılaştım sonrasında. Karakterleri ve zamanları yerine oturttuğunuzda olay akıp gidiyor zaten. Bir bakıyorsunuz bağlanıvermişsiniz.

Seaatle, boka bastığında, Tanrım ne olur köpek boku olsun, diye dua ettiğinin tek şehirdir.

Bernadette, yetenekli, zeki ve birazcık sorunlu bir anne. Sorunlu derken dışarıdan baktığınızda fark etmiyorsunuz. Ellilerinde, güzel giyimli hoş biri. Sadece hiç bir arkadaşı yok, yaşadığı şehirden nefret ediyor ve sürekli bir şeylerden şikayet ediyor. Aslına bakarsanız bazen bu bizim de yaptığımız şey. Kocası, Elgie, Microsoft'ta çalışan dahi bir adam. Ee haklı olarak da kızlarının zeka küpü olması gerek. Bee de tam öyle bir tip, ayrıca olgun da. Her şey Bee'nin Güney Kutbu'na geziye gitmek istemesiyle başlıyor. Ama insanlarla konuşmaya çekinen - hatta işlerini yaptırması için sanal asistanı var- Bernadette, başta iyi bakmıyor ama sonuçta kızı bu, kabul ediyor gitmeyi.


Kitabı daha fazla anlatmak istemiyorum size. Okununca anlanılanacak kitaplardan. Arka yazısı beni cezbetmemişti ama siz bence aldanmayın. İlgin. bir kitap okumak istiyorsanız tam size göre, damak tadınızı biraz renklendrmek için birebir. Bence siz de Bernadette'nin nereye kaybolduğunu merak edeceksiniz!
,

12 Mayıs 2013 Pazar

4. Gün | Nerdesin Bernadette by Maria Sample - Yayınevinden Notlar



Tur takvimimiz:

12 Mayıs 2013

Yayınevinden: Kitap Avcısı




13 Mayıs 2013








Bir yayın evi bir kitabı anca bu kadar iyi ve anlamlı anlatabilirdi. Yabancı'nın nasıl kitap seçtiğini gördük ve bence bir yayın evi olarak da en iyisini yapıyorlar. Hem farklı hem de okurlara çekici gelen kitapları seçip yayımlıyorlar.Sokak Kedisi Bob da bildiğim kadarıyla çok ilgi görmüştü, ben henüz okuma fırsatı bulamadım ama hem kedi severler hem kitap severler, ikisi için de hazırlanmış bir kitap gibiydi. Ayrıca bir çılgınlık yapıp ayraçları kartpostal halinde yapmak kimin fikriyse ona kesinlikle teşekkür ediyorum :D Yani demek istiyorum ki bir yayın evinin okuyuculara kaliteli kitaplar sunmaya çalışmalı ve Yabancı bunu başarmak için ilk öıktığından beri uğraşıyor ve gayet de iyi gidiyorlar. Bu yazı için Yankı Enki'ye ayrıca teşekkür ederim :)





Neredesin Bernadette? adlı romanı okurlarla buluşturmak bizim için büyük bir zevk oldu. Bu kitabın önemi sadece bir bestseller olması değildi, dil ve üslup olarak da çok farklı bir kitap olduğunu gördük. Kitabın mektuplardan oluşması ve bir yandan da Bernadette’in nereye kaybolduğunu sürekli merak ediyor olmamız nedeniyle, farklı bir okuma hazzı var bu kitapta.

Tam kitabı yayımlamamız öncesinde eski adıyla Orange ödülü, yani Kadın Yazarlar Roman Ödülü’nün finalistleri arasında gözüken bu romanı ne iyi yapmışız da Yabancı için seçmişiz diye düşündük. Böyle önemli ödüllere aday olan kitapları önceden seçmiş olmamız bizi sevindiriyor. Önemli ödüller açıklandığında okur çok beklememeli o kitabı okumak için. Bizi heyecanlandıran bir başka ayrıntı da kitabın sinemaya uyarlanmakta olduğuna dair haberlerdi.

Sokak Kedisi Bob ve Nasıl Kadın Olunur kitaplarında olduğu gibi, kitap ayraçlarımızın da en az roman kadar ilgi göreceğini düşünüyoruz. Ayraç için değişik bir şey yapmak istedik, sonuçta bu roman alışıldık romanlardan olmadığı için bizim de Yabancı olarak farklı bir şey yapma isteğimiz vardı. Kartpostal ile mektup arasında gidip geldik ve kartpostal şeklinde ayraç yapmaya karar verdik. Umarım beğenilir. Böyle ayrıntılar kitap okuma zevkinin katsayısını yükseltiyor. Ayraçlarımızın ve kitap kapaklarımızın mimarı Şükrü Karakoç’a ve özenli redaksiyonu için tecrübeli editör Gamze Bulut’a buradan tekrar teşekkür etmek gerekir.

Yankı Enki
Yabancı Yayınları

10 Mayıs 2013 Cuma

Konuşan Kitaplar ile Kitap Günleri #2 - Fırsatçı - Tarryn Fisher || Alıntılar 2





Merhaba millet! Konuşan Kitaplar ile Kitap Günleriyle bir kez daha karşınızdayız. Aspendos Yayınlarından çıkan, kapağı oldukça can alıcı kitabımız Fırsatçı ile Mayıs ayı etkinliklerimizi başlatıyoruz. Kitap ilginizi çekmedi mi pek, ee o zaman alıntılara buyrunuz efenim, eminim biri sizin ilginizi çekecektir :D Eğer çekerse bir tane kitap hediye ediyoruz, neden siz olmayasınız? :D


Ama önce takvime bir göz atalım.

8 Mayıs

Kitap Tanıtım – http://asabibakire.blogspot.com/





9 Mayıs 

Fırsatçı ve Tarryn Fisher hakkında bilmedikleriniz – http://kitapasigi.blogspot.com/





10 Mayıs

ALINTILAR


**Kalbini sadece birkez verebilirsin, ondan sonraki herşey ilk aşkının peşinden gelir...  - Syf. 316



**“Onun hakkında hiçbir şey bilmiyorum,” diye tersledim
ve tepsimi elime alıp kalktım.
Ama onu dünyadaki her şeyden çok istediğimi biliyorum.
Gözlerimi Cammie’ye doğru indirdim ve panikledim. İşte,
bu kadardı.
Cammie’nin çenesi hiç durmazdı. Tüm okulda hızla yayılacaktı.
Cehenneme giden trende kendime en önden yerimi
resmen ayırtmış bulunuyordum.
Çuf çuf! – syf 124



**“Benimle yoyo gibi oynuyorsun,” dedi kalkmaya hazırlanıyormuş
gibi her iki elini dizlerinin üstünü koyarak.
“Biliyorum,” dedim hemen, “senin arkadaş olmak istediğin
türden bir kız olmadığımı düşünüyorum.”
“Seninle sadece arkadaş olmak istemiyorum.”  - syf.149



**“Annem ona bir şekilde ihanet etmişim gibi bakıyor,
babam ise sırtımı sıvazlayıp ‘Yakında hafızan geri gelecek,
her şey yoluna girecek Caleb’ diyor.” Anne babasının konuşmalarını
taklit ederken aksanlarını taklit ediyordu. Gülümsedim.
“Kulağa çok bencilce geliyor biliyorum ama tek istediğim
kendi yolumu bulabilmem için herkesin beni rahat bırakması,
anlıyor musun?” – syf28



**“Senin için her şey bir tiyatro, değil mi?” dedi ve sırtını
bana dönerek ayağa kalktı. “Sen yeter ki iste.” Tekrar döndüğünde
yüz hatları gergindi.
“Bravo!” Alkışladım.
“Olivia,” diye başladı.
Alaycı bir şeklide şaşırmış gibi baktım. Sonra birden ciddileşti…
Ya da en azından öyle göründü. Nefesimi tuttum.
“Sen bana aitsin. Bana inanıyor musun?” – syf 157



**Onunla avukatlık sınavına girdiğim gün tanıştım. Benden
kalem ödünç istedi. “Hangi salak avukatlık sınavına kalem
almadan gelir?” diye düşündüm. Kalemi ona uzattığımda öylece
oturup bana baktı.
“Ne var?” dedim sabırsızlığımı gizlemek için çaba göstermeden.
“Numarana da ihtiyacım var.” O kadar olağan bir şeymiş
gibi söylemişti ki verdim. Küstahlığına saygı duymuştum. – syf 231



**“Bana bak,” diye emretti.
Baktım.
“Bahaneler uyduruyorsun ve benimle oyun oynuyorsun,”
dedi.
“Hayır, ben–”
“Evet. Oy-nu-yor-sun. Ne yaptığın umurumda değil.
Bana sadece şu anda ne hissettiğini söyle.” – syf 189



**Saat sekizde akşam yemeği
Tavernatta
Bir şeyler yemen lâzım…



**Gülümsedim. Bir şeyler yemem gerekiyordu ve neden
gerçekten hoşlandığım biriyle olmasın? Telefonu elime alıp
havaalanından ayrılmadan önce Noah’nın bana verdiği cep
telefonu numarasını tuşladım.
“Sadece acil durumlar için,” demişti bana göz kırparak.
“Gizli cep telefonu numaramı kötü amaçlı kullanma.”
Numarasını almadan önce sadece bir saniye tereddüt
etmiştim. Roma’da yalnızdım. Ona ihtiyacım olabilirdi.
“Noah, ben Olivia,” dedim telefona.
“Geleceğini söylemeyeceksen seninle konuşmak istemiyorum.”
“Geliyorum,” dedim gülerek.  - Syf 289

5 Mayıs 2013 Pazar

Kitap Avı: 4 Blogger 16 Soru

4 Blogger ne yapalım demişler ve akıllarına bir fikir gelmiş. Herbiri dörder soru hazırlamışlar ve kitap avı yapmışlar. Vampirella'nın GüncesiSihirli KitapSaklama KabıSihirbazın Güncesi Katılmak isteyenler bloglardan birine tıklayıp form ekleyebilirler. İşte benim cevaplarım!


1. Başladığın ama nedense bitiremediğin bir kitap?
Candor - Pam Bachorz. Konu güzel ama başlarında sıkıldım. Araya da başka kitaplar girince kaldı.

2. Şu ana kadar karşılaştığın en garip fantastik yaratığın yer aldığı kitap?

Geri Dönenler, bence gayet ilginç yaratıklar. (Benim İçin Öl - Amy Plum)

3. Güçlü bir dişi? Girl power.

Kanlı Annwyl. Adından belli! (Ejderin Aşkı - G.A. Aiken)

4. Çabuk! Kitaplığından hiç düşünmeden bir kitap seç ve ilk cümlesini yaz!

Büyükannemin beyaz baykuşundan babama bahsetmedim. (Tuhaf Melekler - Lili St. Crow)

5. Adaya düşsen yanında olmasını isteyeceğin kitap hangisi?

Uzaktaki Tatlı Şey - Libba Bray. Sonunu her zaman çok beğenmişimdir. 

6. Aile üyelerinden gizli aldığın kitap var mı varsa hangi kitap?

Hayır yok.

7. Hediye olarak gelen ve seni en çok mutlu eden kitap nedir?

Ruhsuz - Jodi Meadows. Babam hediye etmişti.

8. Yarın dünyanın sonu olacak olsa hangi kitabı ya da seriyi okumadın diye üzülürsün?
Anita Blake Serisi - Laurell K. Hamilton 

9. Kitaplığında bulunan en yaşlı kitap hangisi?
Şeytan - W. Peter Blatty

10. Yoo adamım, milyonlar verseler satmam, kıymetlim o benim dediğin kitabın hangisi?

Safkan - Jennifer L. Armentrout

11. Bazı kitaplar vardır, öyle çok kişi bilmez. Popüler olmadığı için   mutlusundur. Nasıl desem kendine özel hissedersin. Senin kitabın hangisi?

Maya Sonsuzlukta Bir Gölge - Payal Dhar

12. Kitap ödünç Alır mısız? Kütüphane alışkanlığın var mıdır?

Alırım ama nadir. Eğer beğendiysem o kitap bende olmalı! Ödünç aldıpım kitabı sevdiysem gidip alırım yine kendime.

13. Gerçekten kitap okumaya başladım dediğin kitap?

Alacakaranlık - Stephenie Meyer

14. En fantastik kitabın hangisi?

En fantastikten kasıt ne anlamadım ama Ejderha Cadı - Yasmine Galenorn diyeceğim sanırım. Bir sürü yaratık vardı içinde.

15. "5 üzerinden 6 verirdim ama Goodreads izin vermiyor," dediğin bir kitap var mı?
Yılanın Gölgesi - Rick Riordan. O nasıl bir finaldi!

16. İkinci el kitaplar sana hitap ediyor mu?
Sahip olduğum bir kitabı ben okumadan önce kimseye vermem diyen biri olarak bir tane almıştım. ama dayanamadım, ilk elini aldım yeniden. Yani, kesinlikle bana hitap etmiyor.