29 Haziran 2013 Cumartesi

Kitap Yorumu - Tutkulu Notalar




Tutkulu Notalar
Olivia Cunning
Ephesus
431 Sayfa
Çeviri: Tuba Özkat





Bu kitabın yorumunu yazmak için 10 kere girmişimdir buraya. Zaten yazması kolay değil bir de aradan zaman geçtikçe zorlanıyor. Neyse bu kitabın yorumunu sanırım Romancekolik blogunda okumuştum, hatta ilk 3.kitabın yorumunu okuyup seriye aşık olmuştum. Rock, seks ve aşk. Bu üçünün harmanlamasını düşünebiliyor musunuz? Evet, kesinlikle ateşli.


"Eğer on iki saatte sana aşık olacak kadar aptalsam, kalbimin kırılmasını hak ediyorumdur."


Kitaba gelirsek konusunu arkasını okuyarak öğrenebilirsiniz. Psikolog olan Myrna otelin barında bayıldığı rock grubuyla karşılaşır. Eh, kimse böyle seksi ve yetenekli erkeklere karşı koyamaz. anlaşılan onlar da kızımıza karşı koyamıyorlar! Bana çok ilginç gelen bir yeri vardı kitabın, o da seksi gitarist Brian'ın umutsuz bir romantik olması. Ama ba-yıl-dım! Sanırım böyle aşık olabilen erkekleri çok seviyorum. Myrna daha ılımlı yaklaştı konuya, genel kadın karakterlerin tersine. Üstat Sinclair kesinlikle benim gibi kızların hayali, tek bir hareketi dışında. O da Myrna'nın -kusura bakmayın ama- azgınlığı. Oraları okurken rüya mı acaba ya diye diye okudum. Çok özgün bir kurgu olmuş. Sen Rock yıldızlarını al, baş karakter yap hepsi birbirinden farklı olsun, eriyip biten kızları da iyice çıldırt. Ephesus'a çıkardıkları için bu seriyi ve orijinal kapak kullandıkları için kocaman bir alkış diyorum. 


"Bugün yapacak işin yok mu?""Bir sürü var," diye cevap verdi. "Hepsi de senin bedenini içeriyor.""Siz rock yıldızlarının hayatı çok zor."



Anlatırken konudan konuya atladım sanırım ama söylenecek çok şey var, hangi birini diyeceğimi bilemiyorum.  Mesela yıldızlarımızdan hangisine daha çok bağlandığımı bilemiyorum. Romantik Brian mı, gizemli Jace mi, komik Eric mi, lider Sed mi, kiraz bağımlısı Trey mi? Sesi güzel olan erkeklere bayılırım aslında ama şu an hepsi gözümde eşit, bir sonraki kitabına bakacağım. Neyse, bu kitabı okumakta kararsız kalıp ne yapsam diyenler eğer seks -baya- sahneleri sizi rahatsız etmiyorsa, erotik türü seviyorsanız bence kaçırılmaması gereken bir kitap der konuyu bitiririm.


"Çok tatlısın."Jace güldü. "Bütün kadınların düşündüğü şey bu. İlk başta."

Bloglovin!

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/5327601/?claim=qpm7rsk23cq">Follow my blog with Bloglovin</a>



Anlamadım ama ben de geçtim, hadi kaybetmeden takip edin! :D

27 Haziran 2013 Perşembe

Konuşan Kitaplar ile Blog Turu - Aşk Adında Hayat by Michael Lee West || Yorum



Uzuuuun bir aradan sonra geri döndüm, döndük! Ben sınavlar bitsin rahatlayacağım diyordum şimdi başımıza tercih işleri başladı iyi mi, hiç bitmeyecek mi bunlar diye sızlanırken ben iyi ki kitaplarım var diyorum. Yoksa cidden katlanması zor olacaktı hele bu sıcaklarda. Şöyle havuz başında, yanında soğuk içecekle kitap okumak ne güzel olurdu. Sizi bilmem ama ben ağustosa kadar eve tıkılıyım sanırım. Umarım siz istediğiniz gibi eğlenip kitap okuyabiliyorsunuzdur. Neyse ben çok uzatmadan önce size tur takvimini vereyim, sonra yoruma geçelim.


26.06.2013

Yazar Tanıtım Maria Puder Ölmedi
Alıntılar 1 - Kitap Sayfaları

27.06.2013

Yorum- Kitap Avcısı

Evvet şimdi ilk olarak kitabın kapağı ile başlamak istiyorum. Arkadya her zaman ki gibi kendi kapaklarını yapmış. Güzel aslında ama kendini tekrar ediyormuş gibi geliyor bana. Gerçi bu kötü mü derseniz evet demem, sonuçta görünce ah evet bu Arkadya tasarımı diyebiliyorsunuz. Yine de ben bu serinin orijinal kapaklarını da beğendim, çok daha eğlenceliler. Kitabın içeriği ise benden o kadar yüksek bir puan alamayacak. Kitabın sonuna kadar 2 vermeyi düşünüyordum. Çünkü sanki yazar hem polisiye hem de aşk romanını yazmaya çalışmış ama ortaya yemek tarifi kitabı çıkarmış gibiydi. Sonuna kadar kitabın tek kitap olduğunu düşünüyordum, meğerse seriymiş! Ama sonraki kitaplarının daha güzel olacağını ümit ediyorum, en azından yazar biraz daha özenirse.

  • Benim diyet anlayışım iki kelime ile özetlenebilirdi: Acıktıysam yerim. 

Kitabın sanırım en yakın bulduğum kısımlarından biriydi. Benim de diyet anlayışım bu, ama ben zaten zayıf olduğumdan diyet yapamıyorum :( Neyse arkasını veya kitap tanıtımımızı okuduysanız konusunu biliyorsunuzdur. Cinayetle suçlanan bir kasaba kızı -yemek yapmaya aşık- avukatı ve ilk aşkı olan kişiye karşı bir şeyler hissediyor. Bu arada da birileri canına kastetmeye çalışıyor olabilir. Özetlersek buna yakın bir şey çıkacak. Dediğim gibi kitabı beğendiğimi söyleyemem. Her şey oldubittiye getirilmiş, bir konu oluşturmak için karakterleri oturtamamış gibiydi bence. Ama sonunda bir sonraki kitabı merak ettiğimi itiraf ediyorum, azıcık ama.