16 Aralık 2012 Pazar

Konuşan Kitaplar ile Blog Turu 2. Gün - Bakire | Kitap yorumu - Alıntılar




Konuşan Kitapların ilk blog turunun ikinci gününe hoş geldiniz. Önce yayın takvimimize göz atalım.

Tur Takvimi;

15 Aralık 2012


16 Aralık 2012


 *8 blog’un birden yorumlarını http://konusankitaplarileblogturu.wordpress.com adresinde bir arada bulabilirsiniz…



Kansas’ın küçük bir kasabasında öldürülen ve insanlarca on yedi yıl boyunca kutsal kabul edilen Small Plains Bakiresi ve hayatlarını etkilediği insanların hikâyesi bu. 


 Abby, Mitch ile sonsuza kadar birlikte olacaklarını düşünüyordu. O gece de, her şeyin baştan sona değiştiği gece, aklından geçen düşünceler bunlardı. Ta ki sabah kalkıp Mitch’in onu terk ettiğini ve hiç konuşmadan kasabadan ayrıldığını söylediği ana kadar. Şimdi Mitch’in hiç habersiz geri dönüşüyle ilgili kafasının karışması normal. Çünkü o, kendisini on yedi yıl önce ne Abby’e ne de en yakın arkadaşı Rex’e haber vermeden kasabadan çekip giden ve bir daha haber alamadığı sevgilisi. Evet, Abby kafasının karışmasında kesinlikle haklı olduğunu düşünüyor. Düşündüğü bir şey daha var o da ne kadar inatçı olduğu. Mitch’in Bakire’nin cesedinin bulunmasından bir gün sonra neden ortadan kaybolduğunu bulmayı kafasına koymuş durumda. Cinayeti onun işlediğini falan düşünmüyor elbette çünkü o gece birliktelerdi. O zaman neden gitti? Mitch’in annesi Nadine’in söylediği gibi Mitch sadece ondan uzaklaşmak mı istiyordu? On yedi yıldır kafasını kurcalayan bu soruya cevap bulmakta haklı olduğunu düşünüyor ve bunu kafaya koymuş. Cidden, Abby bir şeyi kafasına koyduysa onu gerçekten yapacaktır.

Peki, Rex Mitch’in geri dönüşü hakkında ne düşünüyor? Onun pek bir şey düşündüğünü söyleyemeyiz, çünkü Bakire’nin kimliği ile sorular sormaya başlayan Abby onun kafasını karıştırmaya başladı bile. Ne kadar konuyu deşmek istemese de o da artık mezar taşına bir isim vermek istiyor.

Huzur seninle olsun.
23 Ocak 1987

Kitap birçok karakterin ağzından anlatılıyor. Her karakter sırrın kendine ait parçasına ait bilgiler verirken siz de bulmacanın parçalarını birleştirip kendi çözümünüzü yaratıyorsunuz. O kadar sürükleyiciydi ki elime almamla bitirmem bir oldu. Daha görür görmez kapağını vurulduğum kitabın beni kara çıkarmamasına da sevindim. Çoğu kişi kitabın adına bakarak ben bunu okumam deyip geçiyor –şahit oldum!- ama ön yargıları bir kenara bırakmanız gerekiyor. Neye ön yargıyla yaklaşıyorlar onu da anlamıyorum. Kitabın beğenmediğim yönlerinden biri her şeye çok çabuk atlaması oldu, olaylar birden gelişiyor birden bitiyor. Gerçi gerilim romanlarının çoğu böyle ama ben biraz daha yavaş, sindire sindire anlatılan hikâyeleri seviyorum. Yine de Bakire, arka kapak yazısı bile gizem heceleyen bir kitap, siz de okuyup parçaları birleştirmekten benim kadar zevk alacağınıza eminim.


Alıntılar

*İnsanlar açılmak istemez Abby.” Dedi Verna. “Psikoloji meselesi. İnsanlar sorunlarını atlatmak ve hayatlarına devam etmek ister.

 *Bana kim olduğunu söylersen,” diye seslendi ölü kıza, “adını herkese duyuracağıma söz veriyorum.”

 *Çocukluğunu geçirdiği bu toprakları ne kadar sevdiğini, dört bir yana uzanan düzlüklerin insana verdiği sonsuzluk hissini unutmuştu. Alçak tepelerin zirvesine tırmanıp dört farklı yöndeki dört farklı kasabaya bakabilmenin güzelliğini, dümdüz ufuk çizgisini hedef alıp yoruluncaya kadar yürümeyi ve yolda hep tanıdığı insanlarla karşılaşmayı, güvende hissetmeyi unutmuştu. Sevildiğini hissetmenin nasıl bir şey olduğunu unutmuştu, kendi anne babası tarafından değilse bile tüm kasabalılar tarafından.

 *Büyüyünce olacağını düşündüğü erkeğe dönüşememişti. Olaylar onu değiştirmiş ya da olayların onu değiştirmesine izin vermişti.

 *Rex, güzel kızın en yakın arkadaşı, güvenilir dost. Hiç bir zaman sevgili değil. Damat olmayı hayal eden zavallı nikâh şahidi. Sırdaşlıkla yetinmeyi biliyordu. Her zamanki gibi kendini, milyonlarca kadın beni sevse ne yazar, gerçek erkek tek bir kadının sevgisine ihtiyaç duyar ve bir gün o kadını bulacağım diye kendini avuttu.

-       


Katkılarından dolayı Ephesus Yayınlarına teşekkür ederiz. Konuşan Kitaplar ile Blog Turları son hız devam edecek!


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder