13 Ocak 2013 Pazar

Konuşan Kitaplar İle Blog Turu 2. Gün - Gece Isırıkları - Kitap Yorumu




      Şikago vampirler serisinin ikinci kitabını konuk ettiğimiz bu turda ilk kitaptan bahsetmeden geçmek olmaz.

      İlk kitapta kendi isteği dışında vampir olan Meril bunun etkileriyle uğraşıyor. Bir de üstüne tehdit mesajları  gelince ''Lideri Ethan'a'' gitmek zorunda kalıyor.Hiç bir şeyi normal olmayan hayatında lideriyle de karşılaşmasının normal olmasını beklemez olmaz. Çünkü o yakışıklı, güçlü, çekici ve ölümüne kibirli biri. Her ne olursa olsun Merit Cadogan evinin muhafızı oluyor, Morgan adında bir vampirle tanışıyor ve yeni cadı ev arkadaşının evinden ayrılıp Cadogan'a yerleşiyor. Bir de Morgan'ın ve Naverre'nin lideri Celina hain çıkıyor, Ethan'ı öldürmeye çalışıyor ve Merit onu haklıyor.
   
     Böyle heyecanlı bir ilk kitabın ikincisinin nasıl olmasını beklersiniz? Tabiki daha heyecanlı! Eski evinden taşınan Merit'in ilk günü sakin geçmiyor elbette. Politik nedenlerden dolayı Morgan (Naverre'nin yeni lideri)  ile çıkan Merit, Celina'nın serbest bırakıldığını öğrenince kaçmaya çalıştığı eski hayatına geri dönmek zorunda kalıyor. Balo, elbiseler ve babası! Eski günlerdeki dostlar düşman oluyor, düşman sandıklarımız dost. Şekil değiştiriciler işe dahil oluyor, vampir partileri ortalığı sallıyor ve aşk ilişkileri. İşte en zoru da o. Morgan ne kadar hoş olursa olsun Ethan aklından çıkmıyor. Anlaşılan onun da öyle. Mallory ve Catcher gibi kolay olsa keşke.

   Ben ne kadar Morgan'dan hoşlansam da sanırım Merit ile aynı görüşte değiliz. İlk kitap gibi yüksek tempolu bu kitap 3. kitap için sabırsızlandırıyor. Neler olacak, Celine ne yapacak, Merit ile Ethan ne olacak, Mal ve Catch nasıl gidecek? Bir çok şey cevaplansa da aklımızda sorular oluşuyor. Bence kitabı alın ve kendinizi Merit'in dünyasına bırakın.

Tur takvimimiz;
12 Ocak 2013 (Saat – 12:30 itibariyle)
13 Ocak 2013 (Saat – 12:30 itibariyle)
*8 blog’un birden yorumlarını http://konusankitaplarileblogturu.wordpress.com adresinde bir arada bulabilirsiniz…
Optimum Kitap’a bu blog turundaki katkılarından dolayı teşekkür ederiz… 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder