7 Şubat 2014 Cuma

Kitap Yorumu - Zoraki Düşes



Zoraki Düşes
Sally MacKenzie
Nemesis Yayınları
355 Sayfa
Çeviri: Fatmagül Ezici






Zoraki Düşes 

Sarah Hamilton, babasının ölmeden önce kendisine vasiyet ettiği şeyi yerine getirmek için Amerikadan İngiltereye doğru bir yolculuğa çıkar. Westbrook Kontu olan amcasının yanına gitmektedir. Günlerce yolculuk ettikten sonra Londraya vardığında amcasının karşısına yol yorgunluğu ile çıkmamak için bir gece -sadece bir gece- bir handa konaklayıp dinlenmeye karar verir. Ertesi gün düzgün bir şekilde amcasının karşısına çıkacaktır.

Oysa o gece o handa, Sarahnın hayatını değiştirecek bir tesadüf gerçekleşecektir.

Artık Sarah için işler, umduğundan daha farklı bir yere gidecektir.



Aylar önce aldığım ama okumaya anca fırsat bulabildiğim Zoraki Düşes kesinlikle eğlenceli ve bir çırpıda bitiveren bir kitaptı. Ayrıca kapağı ve kalitesini de çok beğendim. Zaten bu tarz bir kitap istiyordum ve apak rengi ve kabartmaları ile tercih ettiğimi söyleyebilirim sanırım.


Sarah Hamilton kızımız babasının isteği ile ölümünden sonra hiç gitmediği memleketine geri dönüyor, İngiltere'ye. Tabii o zamanlar için Amerika bağımsızlığını yeni ilan etmiş, İngiliz soyluları onları koloniler olarak adlandırıyor hala ve vahşi olarak görüyorlar. Hah, İngilizler işte! Her neyse, kızımız geliyor İngiltere'ye, amcasının yanına o pis, pasaklı halde gitmemek için bir handa konaklamaya karar veriyor ve bana kalırsa bu verdiği en güzel karar! O handa yaşadığı minicik bir olay ile kızımızın hayatı 180 derece değişiyor. Öncelikle nasıl bu kadar kibar, yakışıklı, zengin ve ukalalık derecesinde sevimli olduğuna inanamadığım James ile tanışıyor ya da öyle bir şey :D Sadece hanım kızımızın sorunları yok tabii, böyle zengin yakışıklı biri olunca sorunlar James'in üzerinden eksik olmuyor. Kafayı topraklarınızla bozmuş, hak iddia eden bir kuzeniniz varsa hayat gerçekten çok zor azizim..



"Sana ihtiyacım var Sarah. Bir şekilde kalbime, ruhuma işledin. Yanımda, yatağımda, evet, fakat aynı zamanda kahvaltı masamda, konuk odamda, Alvord topraklarında olmadığın bir yaşam hayal edemiyorum."



Okurken beni gülümseten ve her tarihi aşk romanında olduğu gibi beni deli eden bir kızın bulunduğu bir kitap oldu. Ya hepinizin özelliği midir bu, her duyduğuna inanmak ve daha çocuğa sormadan yargılamak kardeşim diye isyan etmediğimi söyleyemem arkadaşlar. Sanırım bu türü gittikçe sevmeye başlıyorum :D


2 yorum :

  1. yavaş yavaş olacak :) acele yok :) sonra bütün grup sadece tarihi aşk romanı okuyacağız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben zaten şu ana kadar okumadığımıza şaşırıyorum :D

      Sil