15 Şubat 2013 Cuma

Konuşan Kitaplar İle Blog Turlar II. Gün- Işığı Ararken Elizabeth Haynes | Kitap Yorumu

Işığı Ararken - Elizabeth Haynes
Feniks Kitap
510
Çeviri: Hülya Yuvalı
Puanım: 4,5/5








Turumuza katılmayacak olsa okumayı düşünmeyeceğim, arka kapak yazısına eh! deyip geçeceğim bir kitap iken beni nasıl bu kadar etkiledi hiç bir fikrim yok. Psikolojik Gerilim kitaplarını severim, psikoloji beni her zaman çekici gelmiştir bana ama eğer psikolojik şeylerden sıkılıyorsanız bile bu kitabın sizi sıkmayacağından eminim. Nasıl mı? Çünkü o kadar güzel psikopatlıklar var ki okurken yerimde duramadım.

Sık sık tekrarladığım sözler yine kendiliğinden zihnimde belirdi. Bu normal değil. Normal insanlar böyle düşünmez. Canı cehenneme... Hem normal de neymiş?


Catherine Bailey güzel genç ve capcanlı biridir. Hatta yakışıklı olduğu 100 metreden belli olan Lee ile çıkmaya başladığında kendi şansına inanamaz. Arkadaşları tarafından çok sevilen ve kendisine delicesine aşık bir sevgili bulmuş ve mükemmel bir ilişkisi vardır. Tek sorun Lee'nin bazen günlerce ortada olmaması ve bazen de korkutucu olmasıydı. Gerçekten korkutucu. Ondan şiddet görmesine rağmen geri dönmesi için yalvaran bu adama karşı koyamıyordu. Sonuçta aşıktı ona değil mi? Eh aşkın da bir yere kadar etki ettiğini görüyoruz.

Ona, içinde bir yerlerde barınan o hassas, savunmasız adama hala aşık olmam bunun bir parçasıydı; onu kıştırtacak bir davranışım olursa neler yapabileceğinden korkmam da öyle.

OKB, Obsesif Komplüsif Bozukluk insanın tekrarlanan düşünce ve davranışlar döngüsüne hapsederek kısıtlayan bir hastalıktır. Kısaca Takıntı Hastalığı da deniliyor. Uzaktan bakınca nasıl bir hastalık olduğunu anlayamıyor insan en azından ben öyleydim. Bu kitaptaki karakterin nasıl takıntılı olduğunu gördükten sonra korkmaya başlamadım değil. Yani normal bir insanın nasıl yaşadıklarından sonra değişebileceğini, nasıl psikopatça sevebileceğini fark ettim. Ve cidden etkiledi beni kitap gerek şiddet sahneleriyle gerek psikolojik sorunlarıyla aklım kalan sayılı kitaplardan. Feniks Kitap'a böyle bir kitabı kitaplığıma kattırdıkları için teşekkür ediyorum.

Artık önemli olan yürüyüp gitmek değil, koşmaktı.
Kaçmak.


Diğer Bloglarada göz atmayı unutmayın!


11 Şubat 2013

Alıntılar - http://kitapsayfalarii.blogspot.com/ ve http://kahvekokulukitap.blogspot.com/
Yazar Söyleşi - http://tugceninkitapligi.com/
Kitap Çekilişi – http://kitapasigi.blogspot.com
Kitap Yorumu - 8 blog* birden…
Başka Bloglarda Neler Yazılmış –http://kitaptelvesi.blogspot.com

*8 blog’un birden yorumlarını http://konusankitaplarileblogturu.wordpress.com adresinde bir arada bulabilirsiniz…

Katkılarından dolayı Feniks Kitap'a teşekkür ederiz.



2 yorum :

  1. Güzel psikopatlıklar ha:))) Takıntı kısmını sorma , ben bile yoruldum Catherine uğraşırken.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, sadistçe olsa da okutturuyordu kendini :D Evet ya, 6kere kontrol ettim, dur ya yanlış yaptıysam hoop sil baştan, nasıl zormuş

      Sil