20 Ocak 2014 Pazartesi

Konuşan Kitaplar ile Blog Turu - İlk Defa || Karakter Analizi




Merhaba sevgili takipçilerim ve ben nereye girdim ya diyenler! Bizim kitap karakteri erkek arkadaş listemiz gittikçe büyüyor ve İlk Defa'nın esas oğlenı Garrick bu listeye tepeden giriş yaptı! Gelin biraz nasıl biriymiş Garrick, beni -bizi!- kendine nasıl aşık etmiş ona bakalım.



Garrick daha kitabın ilk sayfalarından okuyanların iç çekmelerini sağlayacak bir karakter.Belki de İngiliz aksanındandır, emin değilim :D Çok sırıtmayan bir ukalalığı, zekice ve güldüren esprileri olan ve kapıda kaldığı zaman bir bara gidip Shakespeare okuyan bir İngiliz oyuncu. Ne istediğini biliyor, yasak olduğu için hislerine karşı çıkmaya çalışıyor ama yeniliyor tabii ki. Bir adamın hislerine karşı koyamamasından daha çekici bir şey yok. Anladığınız üzere kendisi bir bad boy değil. Yine de çılgınlık yapmayı seven, tutkulu ve motosiklet olan -seksi! tam bir centilmen. Ayrıca Bliss'i ondan daha iyi tanıyor ve o bilmese de Bliss'in ne istediğini, ne zaman hazır olup olmadığını anlayabiliyor. İşini kaybetmesine neden olacak olsa bile Bliss'in ne zaman ihtiyacı olsa hep onun yanında oluyor. Bir kız daha ne ister ki! Kitabın sonunda Garrick'in ağzından anlatılan bir bölüm var orada onu daha iyi anlayabiliriz.


"Ne? Şimdilik sana sahip olamıyor olmam, onun seninle birlikte olmasını sorun etmeyeceğim anlamına gelmez."


Bliss ise, kontrol manyağı denebilecek az biraz mükemmelliyetçi bir kız. Üniversitenin son senesinde ve hala bakire ve bundan "kurtulmaya" çalışıyor. Ama onun gibi bir kız için tek gecelik birini arasa bile uygun birini bulmak zor. Biraz kararsız, hala üniversiteden sonra ne yapacağına karar verememesinden ve Garrick'e bir olur bir olmaz demesinden anlayabiliyorsunuz.  En azından kendine de olsa dürüst, hocasını seksi bulduğunu ve onu istediğini kabul ediyor. Çok gergin davranabiliyor ve panik olmaya meyilli bir karakteri var. Eteklere, dar pantolonlara ya da mücevherlere düşkün olmayan, dış görünüş konusunda sade biri. Yine de Garrick'i kaptığı için biraz kıskanmadığımı söyleyemem -,-



“Tatlım, şu an birinin sevimli küçük kız kardeşi gibi görünüyorsun. Hiçbir erkek küçük kız kardeşini becermek istemez. İstiyorsa da sen onun yanında olmak istemezsin.”



Cade, Bliss'in en yakın arkadaşı. Düzgün, örnek bir sevgili adayı tipli -kime göre!- Kelsey de Bliss'in yakın arkadaşı ve tam bir Amerikalı üniversite öğrencisi gibi. Yani, barlara ya da gece kulüplerine giden dans ve flört etmeyi seven ve bir bakıma Bliss'in azıcık tersi denebilecek biri. Aslında kitapta bir kaç tane daha karakter var ama biraz romantik-komedi tarzı bir roman olduğundan karakterlerin derinliğini okuyamıyoruz.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder