12 Mayıs 2013 Pazar

4. Gün | Nerdesin Bernadette by Maria Sample - Yayınevinden Notlar



Tur takvimimiz:

12 Mayıs 2013

Yayınevinden: Kitap Avcısı




13 Mayıs 2013








Bir yayın evi bir kitabı anca bu kadar iyi ve anlamlı anlatabilirdi. Yabancı'nın nasıl kitap seçtiğini gördük ve bence bir yayın evi olarak da en iyisini yapıyorlar. Hem farklı hem de okurlara çekici gelen kitapları seçip yayımlıyorlar.Sokak Kedisi Bob da bildiğim kadarıyla çok ilgi görmüştü, ben henüz okuma fırsatı bulamadım ama hem kedi severler hem kitap severler, ikisi için de hazırlanmış bir kitap gibiydi. Ayrıca bir çılgınlık yapıp ayraçları kartpostal halinde yapmak kimin fikriyse ona kesinlikle teşekkür ediyorum :D Yani demek istiyorum ki bir yayın evinin okuyuculara kaliteli kitaplar sunmaya çalışmalı ve Yabancı bunu başarmak için ilk öıktığından beri uğraşıyor ve gayet de iyi gidiyorlar. Bu yazı için Yankı Enki'ye ayrıca teşekkür ederim :)





Neredesin Bernadette? adlı romanı okurlarla buluşturmak bizim için büyük bir zevk oldu. Bu kitabın önemi sadece bir bestseller olması değildi, dil ve üslup olarak da çok farklı bir kitap olduğunu gördük. Kitabın mektuplardan oluşması ve bir yandan da Bernadette’in nereye kaybolduğunu sürekli merak ediyor olmamız nedeniyle, farklı bir okuma hazzı var bu kitapta.

Tam kitabı yayımlamamız öncesinde eski adıyla Orange ödülü, yani Kadın Yazarlar Roman Ödülü’nün finalistleri arasında gözüken bu romanı ne iyi yapmışız da Yabancı için seçmişiz diye düşündük. Böyle önemli ödüllere aday olan kitapları önceden seçmiş olmamız bizi sevindiriyor. Önemli ödüller açıklandığında okur çok beklememeli o kitabı okumak için. Bizi heyecanlandıran bir başka ayrıntı da kitabın sinemaya uyarlanmakta olduğuna dair haberlerdi.

Sokak Kedisi Bob ve Nasıl Kadın Olunur kitaplarında olduğu gibi, kitap ayraçlarımızın da en az roman kadar ilgi göreceğini düşünüyoruz. Ayraç için değişik bir şey yapmak istedik, sonuçta bu roman alışıldık romanlardan olmadığı için bizim de Yabancı olarak farklı bir şey yapma isteğimiz vardı. Kartpostal ile mektup arasında gidip geldik ve kartpostal şeklinde ayraç yapmaya karar verdik. Umarım beğenilir. Böyle ayrıntılar kitap okuma zevkinin katsayısını yükseltiyor. Ayraçlarımızın ve kitap kapaklarımızın mimarı Şükrü Karakoç’a ve özenli redaksiyonu için tecrübeli editör Gamze Bulut’a buradan tekrar teşekkür etmek gerekir.

Yankı Enki
Yabancı Yayınları

2 yorum :

  1. Söylediklerine katılıyorum canım. Gerçekten de Yabancı kendini ortaya koymaya devam ediyor. Bu kitapla da bir kez daha iyi olduğunu kanıtladı. Yankı Enki'ye de çok teşekkür ederiz ayrıca :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikie, okuduğum iki kitabı da harikaydı ve prensiplerine bağlı devam ediyorlar. Umarım böyle devam ederle :)

      Sil