28 Ekim 2013 Pazartesi

Konuşan Kitaplar Blog Turu - Yıkıllan Krallıkların Büyüsü



Merhaba hepinizee! Fantastik diyarlarda yepyeni, sihirli ve kanlı bir gün daha. Klasik. Bu sefer Dex'in fantastik kitaplarından Yıkılan Krallıklar'ı turumuza konuk ettik, ve ben açıkçası çok sevdim. Şimdi Yıkılan Krallıklarda büyü neymiş nasılmış yazarın bize gönderdiklerine bakalım.


Mitika topraklarındaki ve Yıkılan Krallıklar dünyasının tümündeki sihir zaman içinde giderek kaybolmuş; artık sadece çocuklara anlatılan aptalca hikayelerde yer alacak hale gelmiştir. Bir milenyum kadar bir süre sadece efsanelerde var olmadığına dair elle tutulur bir kanıt görülmemişti. Elementia adındaki bu sihir ateş, su, hava ve topraktan gelmektedir. Kendini cadı sayanlar vardır ve bu elementlerden bir ya da ikisini kullanabilmektedirler. Cadıların, ölümlü dünya dışında yer alan ve Mabet adı verilen yerde yaşayan, ölümsüz varlıklar olan Gözcüler’in dölleri olduklarına inanılmaktadır. Bu ölümlü cadılar sihirlerini kan dökerek güçlendirebilirler; ne kadar büyük bir kurban sunulursa güçleri o kadar fazla olur… Kısa bir süre için. Şimdi, yeniden doğan bir büyücünün varlığına dair bir kehanet söz konusuydu; bin yıldır benzeri görülmemiş bir büyücü. Dört elementi de kendi isteği ile çağırıp, yönlendirebilen bir büyücü.
Ve bir de Kindred efsanesi vardı; Elemetia’nın kaynağını taşıyan dört kristal. Hem Gözcüler hem de bu hikayelere inanan ölümlüler bunun gibi bir güce ve sihrin kaynağına sahip olabilmek için peşine düşmüşlerdi.

Bir de kitabın içinden minik bir parçamız var hem yazarın kalemini hem de Yıkılan Krallıklar'da büyüyü görebilirsiniz. Küçük bir spoiler var içinde, eğer sorun etmezseniz.


Elini, Magnus'un yaralı yanağına koydu. Ağabeyinin tenine değen teni ısınmaya yumuşak beyaz bir ışıkla ışıldamaya başlamıştı. Isı yükselirken, Magnus, Lucia'nın masmavi gözlerinin içine bakıyor,geri çekilmemek için direniyordu. Canı yansa da, kıpırdamadan durdu. Lucia en nihayetinde elini çektiğinde, Magnus dokunduğu yanağın -çocukluk yarası dışında- ne denli pürüzsüz olduğunu hissetti. eni açılan derin tırnak izleri kaybolmuştu. Lucia, toprak büyüsünü kullanarak kendisini toprak büyüsüyle iyileştirmişti.





Hiç yorum yok :

Yorum Gönder