21 Kasım 2013 Perşembe

Konuşan Kitaplar ile Blog Turu -Gül ve Avcı || Okur Gözünde Asude



Yeni bir tur gününden daha merhabalar efeniim! Bol etkinliği ve hediyeleriyle dolu turumuzda bu gün okurların gözünden Asude'yi sizinle paylaşacağım, Asude ile nasıl tanışmışlar okuyun, muhtemelen kendinizden bir parça da bulacaksınız içinde =)


Asude ile nasıl tanıştım? Şöyle ki; ben normalde İnternet üzerinden kitap okuyan bir insan değilimdir. Fakat bir gün arkadaşımla girdiğim bir iddia sonucu Asude ile tanıştım. İddia'ya göre ben bir hikâyeyi bile başından sonuna kadar takip edemezdim. Arkadaşım bir bakıma haklı çıktı aslında... Zira Asude ve hikâyeleriyle tanıştıktan sonra, onun bir değil, birçok hikâyesini büyük bir tutkuyla takip etmeye başladım ve hala da ediyorum! O ve hikâyeleri farklıydı, bunu daha ilk paragraftan anlayabilirdiniz...
TUĞBA

Yazarımızı ilk hikâye yazmaya başladığı zamanlarda tanıdım... Okuduğum onun ikinci hikâyesiydi ve içinde beni çeken farklı bir şeyler olduğunu anlamak zor değildi. Bir kere okuduğum tarza çok benziyordu ve dizilerini çok sevdiğim Uzak Doğu kültürü üzerineydi, ama en önemlisi en baştan beri tüm yazdıklarında sizi sıcaklığı ile saran, yakınlarda bir yerlerde yaşayan hakiki birer dostu anımsatan karakterleriydi beni ona bağlayan.
SUEDA

Asude’nin kaleminde bize ait duygular sevgi, aşk, tutku, acı, ayrılık o kadar güzel yazıya dökülmüş ki siz onu kafanızda çok güzel resmedebiliyorsunuz.  Okurken bazen oradaki bir karakterin kılığına bürünüp acı çekiyorsunuz bazen de mutluluğun en yüksek derecesini hissediyorsunuz. Hikâyelerde verdiği hislerden sonra bir insan olarak da bambaşka biri... Okurlarına karşı sıcak, sevecen ve anlayışlı... Birçoğumuzu yakinen görmemiş olsa bile sanki yıllardan beri tanıyormuş gibi yaklaşıyor. Bu da onun farklılığını gösteriyor.
MERVE

Hikâye sayfalarında face hikâye âleminin 1 numarası Yamuk Prenses ve Babam İflas Edince hikâyelerine hep denk gelirdim ama okuyamadım bir türlü. Daha sonra biricik yazarım Asude'nin doğum günü münasebetiyle ona ithafen yazılan mektuplara da denk gelince artık farz olmuştu birde kendi sayfasını bulunca okumazlık edemedim. Sonra Pabucumun Ajanı hikâyesiyle küçücük bir düğmenin peşinden Üstüner Holding'e giren Deniz kızımızı takip ederek Uranüs'e kadar gittik.
NEŞE

İnternette karşıma çıkan bir hikâye ile tanıdım onu, hatta çok tuhaf bir durumdu çünkü takip ettiğim birçok yazarı gölgesinde bırakacak kurgular ve cümleleri vardı... Asude'yi ilk okuduğum günden beri bir yazar olarak gördüm ve Gül ve Avcı kitabıyla bu fikrim hayat buldu. Üstelik okurlarıyla iletişimi, diyalogu ve mütevazı tavrı ise onu eşsiz kılan başka bir yönü… Hep söylediğim gibi; "Söz konusu Asude'yse gerisi hikâye…"
SÜMEYRA

Öncelikle hikâyelerde kullanılan resimlerle dikkatimi çekti Asude. Yamuk prenses hikâyesi ise benim ilk göz ağrım. Daha sonra ilk bölümü okur okumaz takılıp kaldım. Onun hikâyelerini okuduğumda gerçekten bilmediğim pek çok şeyi öğreniyorum ve bana araştırma imkânı doğuyor. Tarihi hikâyelerin insanı derin düşüncelere sevk ediyor. Aşk, sevgi, acıma ve en önemlisi olan merhamet duygusu... Bunların hepsini barındırıyor hikâyeleri…
BÜŞRA

Sanal ortam, sosyal medya yayınlarının gözümde bir ciddiyeti ve ehemmiyeti yoktu. Ancak tatlı yazar Asude bu algıyı kirdi bende! Yazımı oldukça iyi, kurgular verilen emeği sonuna kadar gösteren cinsten... Öyle de uzun yazıyor ki bunlara hikâye demek biraz hafife almak demek nazarımda.  Efenim Asude yazımı, kurgusu, emeği bakımından gerçek bir emektar ve önemli bir yazar adayı. Şu anda 'çok satan' diye addedilen birçok yazar lakaplılardan bile çok önde! Onlardan katlarca fazla hak ettiği bir unvan bence...
AYŞE

Asude Hikâyelerle tanışalı yaklaşık iki yıl oldu. İlk okumaya başladığım hikâyesi Yamuk Prenses ve kesinlikle eşi benzeri olmayan manyak bir hikâye… Okumaya başladığım gibi hemen arkadaşlarıma şiddetle tavsiye ettim. Sonra hızla devamı geldi bir solukta diğer hikâyeleri okudum. Asude çok yetenekli bir yazar, duyguları okuyucuya birebir aktarıyor, okurken olayların içinde buluyorum kendimi. Bazen sinirden, bazen kıskançlıktan çatlıyorum Asude'nin odun, muhteşem derecede öküz, âşık ve şiddetli erkeklerine bayılıyorum.
SEVİM

Sanal âlem deyip geçmeyin burada bizim bambaşka bir dünyamız var; kederlendiğimiz anda açılan bir kapı çoğu zaman mutlu eden arkadaşlıklar kazandığım bir âlem burası. Asude her alanda özgün bir şekilde yazabiliyor;  tarihi, komedi, dram hepsinden… Ve hikâye örgüsünü mükemmel kuruyor, merak ettiriyor cümleleriyle büyülüyor ve bağımlılık etkisi bırakıyor. Sonra onunla tanıştım.  Genelde sessiz okuyucularındanımdır pek yorum atmam ama o beni tanıyordu işte kalbimi ikinci kez açması böyle oldu.
ESRA

Asude’yi bulup hikâyeleri incelediğimde en başta önyargılıydım. İlk boş anımda hikâyeleri okumaya başladım. Okudukça bağlandım ve önyargılarımın ne kadar boş olduğunu anladım. Geceleri uyumuyor başladığım hikâyeyi bitiriyordum. Yazılan tüm anları sanki olayın içindeymiş gibi yaşadım, aşkı iliklerime kadar hissettim diyebilirim. Yabancı yazarların aşk romanları severek takip ederdim ama bu hikâyelerden ve çıkan romandan sonra açıkçası Asude benim için onları solladı. Kendisiyle yüz yüze görüşme gibi bir imkânım olmamış olsa da onu sevdiğimi ve beğendiğimi de belirtmek isterim. Tanımayanlar hemen tanısa iyi yapmış olurlar.
SÜMEYRA

Asude'nin hikâyeleriyle bazı sayfalar aracılığıyla tanıştım ve ilk okuduğum günden beri de hikayelerini, romanlarını elimde kitap şeklinde okumayı hayal ediyordum. İlk satırlarından beri profesyonelliği elden bırakmadığı için, samimi satırlarıyla beni büyülediği için ve her zaman kalbimize hitap ettiği için satırlarının müptelası oldum zamanla. Her dakika yazsa okumaktan bıkmayacağım bir kalem Asude. Umarım hep yazar, her zaman bizimle olur ve inşallah Ajan serisi tez zamanda gelir. Tuna ve Deniz'i büyük bir merakla bekliyorum!
MERVE

Yaklaşık iki yıldır okuyorum. İlk başladığım dönmelerde her şeyi okuyordum fakat daha sonralar Asude’nin hikâyelerinden sonra çıtam yükseldi ve şuna inandım herkes hikâye yazabilir ama herkes o karakterlerin duygularını yansıtamaz. Şimdi sadece hissedip içinde yaşadığım hikâyeleri okuyorum ve bunlar bir elin beş parmağını geçmiyor.
SULTAN

İki yıl kadar önce mezun olmanın sevinci ve yeni bir hayatın is yaşamının kasvetinin  arasında sıkışıp kalmışken tanıştım ben Asude ile... Başlarda günlük stresimi unuttuğum büyülü bir dünyanın kapılarını bana açan hayal gücüyle gittikçe doyamadığım bir kalem oldu. Ve artık en azından o vazgeçemediğim hayal gücü harika bir kitabin içinde her satırında beni içine çağıran bir dünya oldu.. Her yeni kitap farklı bir gezegen olacak benim için ve bu büyülü alemin Uranüsünü büyük bir heyecanla bekliyorum
ECE

Asude ilk okuduğum andan beri kitap çıkarmalı bu kız dediğim ve hep takdir ettiğim, zamanla dostumda olan, vazgeçilmez yazarım. Başarısıyla gurur duyuyorum. Asude zaman geçirmek için okunacak yazarlardan değil. Ben onu okumak için özellikle zaman yaratıyorum ve en yoğun anlarımda bile, her şey geri planda kalıyor. Onu okurken nasıl hissettiğimi söyleyemem çünkü okumuyor adeta yaşıyorum. Karakterler arasında geçen her olayın izleyicisi, sözlerini kulaklarımla duyan yan tarafındaki insan gibi oluyorum.
AYŞE





5 yorum :

  1. Çok sevildiği belli ama nasip olmadı başlamak

    YanıtlaSil
  2. bütün duygularımı dile getirmişler resmen :) Asude abla farklı ya nasıl farklı demeyin o size o kadar sıcak kanlı davranıyor ki o kadar hoş sohbeti var ki zamanla aileden biri gibi oluyor hatta onun sayesinde kocaman bir Asunny ailemiz var :) benim için de yeri çok farklı historical hikayelere az da olsa ön yargılı olan biriydim hatta hiç historical kitabım yoktu ki internetten de historical hikaye takip etmezdim hiç .. bana ilk historical hikaye okutan bana ilk o tarzda kitap aldırandı o pişman mıyım kesinlikle pişman değilim onun kalemiyle tanışmak hem çok eğlenceli hem de çok güzeldi .. sonuç olarak onu kesinlikle tanımanız gerek diyorum ^_^ not: bu yazıyı daha önce göndermek isterdim ama çalışınca vakit bulupta giremedm nete olsun geç oldu ama ben de bir iki cümle ile anlatabildiğime sevndm :)

    YanıtlaSil
  3. Söz konusu Asude ise, gerisi hihaye...

    YanıtlaSil
  4. Söz konusu Asude ise, gerisi hihaye...

    YanıtlaSil
  5. Az bile söylenmiş aslında. Asude aynı zamanda bir çok insanı aynı çatı altında toplayan, çok güzel dostluklara vesile olan değerli bir insan. Yazdıkları onu zirveye hızla taşıyacak hatta bence şu an zirvede bile denebilir çünkü tek başınaydı. Kendini ve eserlerini sevdirdi arkasına büyük bir hayran kitlesini aldı. Şimdi artarak devam ediyor ve bu genç yaşta böyle ise ilerisi için insan daha çok heyecan duyuyor.

    YanıtlaSil